KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Migawki gr. I

Dzień kobiet

09.03.2020
Dzień kobiet

Dzień kobiet

09.03.2020

Kim będę, gdy dorosnę? Może bibliotekarzem?

W ramach realizacji zadania rocznego ,,Kim będę, gdy dorosnę" dzieci z naszej grupy odwiedziły Filię Biblioteki w Żłobnicy. Pani bibliotekarka opowiedziała dzieciom o swojej pracy. Pokazała w jaki sposób przebiega wypożyczanie książek. Przedszkolaki dowiedziały się również jak powstaje książka. Wysłuchały...

Kim będę, gdy dorosnę?

W dniu 2.03.2020 odwiedziła naszą grupę mama Szymonka - pani Magda, która opowiedziała nam o swoim hobby - jakim jest szycie. Nasz gość przyniósł ze sobą maszynę do szycia, oraz inne przybory krawieckie, by opowiedzieć i pokazać dzieciom jak powstają ubrania, poduszki i inne elementy. Dzieci obejrzały mat...

Dzień kota w grupie maluszków

17 lutego obchodziliśmy w naszej grupie Dzień kota. Dzieci przygotowały się do tego dnia zakładając białe lub czarne ubranka, założyliśmy opaski i pomalowaliśmy buźki. Tak niewiele potrzeba było, by ,,zamienić" dzieci w urocze kotki i przystąpić do wspólnych zabaw. Tego typu zajęcia szczególnie podobają s...

Walentynki w grupie maluszków

W piątek 14 lutego obchodziliśmy w naszej grupie Walentynki. Tego dnia wszyscy przyszli ubrani na czerwono. Naszą salę również udekorowaliśmy czerwono - walentynkowo. Dzieci wysłuchały krótkiej historyjki dotyczącej postaci biskupa Walentego, oraz tradycji dotyczącej obchodzenia Walentynek. Następnie przy...

Ozdoby choinkowe

...

Spotkanie z listonoszem

11.12.2019 odwiedziła naszą grupę mama Ksawerego, która wykonuje zawód listonosza. W związku z realizacją naszego zadania rocznego pt.,,Kim będę, gdy dorosnę?", dzieci poznają różne zawody, a przede wszystkim zawody wykonywane przez rodziców. Pani listonosz opowiedziała nam o swojej pracy, p...