KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Programy

 

,,Czas na las "- innowacja pedagogiczna

Program Profilaktyczno-Wychowawczy oparty na standardach Szkoły Promującej Zdrowie

Innowacja pedagogiczna w oparciu o pedagogikę Marii Montessori w nauczaniu języka angielskiego  ,,Within the child lies the fate of the future "

Zestaw programów realizowanych  

w Publicznym Przedszkolu Samorządowym w Łuszczanowicach

na rok szkolny 2019/2020:

1.Wychowanie przedszkolne PPSŁ – 01/ 2019/2020 Małgorzata KwaśniewskaJoanna LendzionWiesława Żaba-Żabińska Wokół przedszkola Wydawnictwo  MAC

2.Wychowanie przedszkolne PPSŁ – 02/ 2019/2020 E. Gruszczyk-Kolczyńska E. Zielińska Dziecięca matematyka Wydawnictwo  WSiP

3.Wychowanie przedszkolne PPSŁ – 03/ 2019/2020 Opracowanie zbiorowe Odkryjmy Montessori raz jeszcze Oficyna wydawnicza  Impuls  

4.Wychowanie przedszkolne PPSŁ – 04/ 2019/2020  I . Majchrzak Nazywanie świata-Odimienna metoda nauki czytania Wydawnictwo MAC

5.Język angielski PPSŁ-05/2019/2019 M. Bogucka , D. Łoś Program nauczania języka angielskiego dla przedszkoli i klas zerowych Pearson Central Europe 

6.Religia  PPSŁ-06/2019/2020  Kochamy Dobrego Boga AZ-0-01/10 Konferencja Episkopatu Polski