KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Archiwum SZPZ

Prace w ogródku

...

Zimowy spacer po przedszkolnym placu zabaw

Ciepłe rękawiczki i wełniany szalik…….Białej, ostrej zimy nie boimy się wcale6 LATKI...

Jesienne porządki w ogródku

Korzystając z pięknej, jesiennej pogody, postanowiliśmy zrobić porządki w naszym małym ogródku. Powyrywaliśmy chwasty i uschnięte warzywa i kwiaty oraz zebraliśmy plony do naszego kącika.Pani Asia wyjaśniła nam również, co to jest kompostownik i do czego służy. Teraz nasz ogródek jest uporządkowany...

Porządkujemy ogródek

Jesień to czas zbiorów i porządków w ogrodzie .My postanowiliśmy też uporządkować nasz ogródek.Wyrwaliśmy chwasty i zebraliśmy ostatnie pomidorki . Tak przygotowane grządki mogą teraz czekać do wiosny ....

Robimy sałatkę warzywną

 „Już się jesień rozminęła z latem,przyszła pora na kolacje pstrokate.Synowie i córki!Siekajcie ogórkiselery i pory,marchew,pomidory w drobniusieńką kratkę zrobimy sałatkę.” 27 września dzieci z grupy 6 – latków zamieniły się w kucharzy. Każde dziecko &nb...

Zbieramy plony z ogródka

Dzieci z grup 6 - latków aktywnie uczestniczyły w obserwacji wzrostu warzyw w przedszkolnym ogródku. Często podlewały, spulchniały ziemię a we wrześniu samodzielnie zrywały już dojrzałe plony– pomidorki koktajlowe, kalarepkę, fasolę. Cieszyły się z każdych zebranych plonów, które p&oac...

Z lupą do ogrodu

W poniedziałkowe popołudnie 5,6 latki wybrały się do ogrodu przedszkolnego by poszukać zwiastunów wiosny . Przedszkolaki nazywały pierwsze kwiaty , niektórzy z zaciekawieniem obserwowali mrówki. Mali odkrywcy z okrzykami radości przywitali ślimaka. Ile było przy tym radości.!!!!Dzieci z wielkim zac...

Co kryje ziemia w ogrodzie

6 kwietnia dzieci z naszej grupy uczestniczyły w ciekawym zajęciu pt. „Dlaczego dżdżownica jest pożyteczna?”. Dzieci dowiedziały się, że dżdżownice przekopują podłoże, przetwarzają różne związki organiczne zawarte w glebie stwarzając w ten sposób roślinom dogodne warunki do rozwoju. Potem wybr...